Благодаря за включването!
Като цяло и аз така разсъждавам. Ноо... Това е теорията, аз искам на практика да видя как стоят нещата. И тук ми изникват куп въпроси от непознаване на материята:
1. Какви са различните категоризации на акумулаторите - К5, К20... На самия акумулатор пише 100Аh (и за такъв го напазарувах) това май е по К20, в pdf-а с техническите данни е 75Аh по К5... Реално кое какво означава и коя стойност трябва да ползвам при сметките?
2. До колко мога безопасно (без да скъсявам драстично живота на акумулатора) да го разреждам и как да я определя тази граница? Самия хладилник има вградена защита на акумулатора и ще изключи компресора при достигане на зададената граница (3 степени - low, mid, high), но ми се ще да не разчитам много на това.
3. Бях чел някъде, че е препоръчително акумулатора да се разрежда до 75% от капацитета си, но тъй като това е доста висока граница, за безопасно може да се приеме разреждане до 50%. Вярно ли е това?
4. Всичко от горните три точки е теорията, но как на практика да видя какво се получава (надявам се Марин да се включи)?
slavin написа:Той ще е на климатик в колата и няма да достига 32 градуса околна, така че резултата ще е по-добър, но аз смятам винаги със запас.
На климатик ще е докато карам. Спирам в Тюркменистан, примерно на газовия кратер насред пустинята, колата спряна на слънце, 45-50 градуса и нагоре през деня... и се моткам там някакво време, а може и да нощувам там... За такива ситуации искам да си напиша домашното и да си заложа добри запаси, но за да го направя трябва да знам в нормални условия на практика какви са цифрите.