...14 дни на кораб - страшно много. Отначало мислех, че отивам някъде, където ще се побъркам. Аз не обичам да стоя на едно място, обичам динамиката, нещо да се случва около мен или аз да го търся, но така или иначе се въоръжих с търпение и с жена ми се впуснахме в романтична разходка. Няма да държа в напрежение до края и веднага ще кажа, че всичките ми опасения са били напразни. Нямах и 5 минути време, в което да ми е било досадно или да съм се чудил, какво да правя. На кораба имаше 3500 пасажери 1500 човека персонал, 8 ресторанта, 15 бара, магазини, сладкарници, театър за 800 човека (старозагорската опера има 600 места), басейни, спа, фитнес и още много забавления и организирани мероприятия.
Качихме се на кораба в Саутхямптън, но за да има буфер от време и предвид това, че кацнахме в Лондон, а и не бяхме ходили там си направихме еднодневни разходки в началото и края. Първите впечатления от Лондон, разбира се е лондонското такси:

Обратното движение се оказа голямо предизвикателство дори като пешеходец, а с кола сигурно ще ми трябва няколко дни, за да се включа адекватно. Като се оглеждаш за пресичане винаги колите идваха от неочакваната страна.
Хвърлихме багажа в хотела и давай да видим центъра

Бъкингамският дворец

Даунинг стрийт 10

Този ден не ми хареса Лондон. Обиколихме по най-оживените места и беше мръсно на моста до Биг Бен имаше над десет мургави виртуози на "тука има - тука нема"

тези са приятни:

самият Биг Бен беше в ремонт:

Отплавахме привечер и на сутринта се събудихме в Брюж. Отвън ни чакаша автобусите и всеки по екскурзията, която си бе заявил.

Това е най-дълго работилата болница в Европа от 13 век до 1974г:

По една белгийска бира и хайде на път за Копенхаген